Jan 1 2008 Kubilius: pusę paramos regioninei žiniasklaidai teko ne tiems, kam reikia

newspaper backs

By: vz.lt

Iš Vyriausybės skirtos 3 mln. Lt paramos regioninei žiniasklaidai tik pusė atiteko pagal paskirtį – 1,5 mln. Lt. Likusią dalį gavo nacionaliniai dienraščiai, kartais save vadinantys regioniniais, skelbia Vyriausybės spaudos tarnyba.

“Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo sprendimu beveik pusė regioniniams laikraščiams skirtos paramos atiteko „Vilniaus dienos“, „Kauno dienos“ ir „Klaipėdos“ dienraščiams, priklausantiems vienai bendrovei “Diena Media News”. Šie dienraščiai kartais pristato save kaip regioninius, kartais kaip nacionalinius leidinius, priklausomai nuo to, kaip jiems yra naudingiau”, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Valstybės paramą dėl padidėjusio PVM Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondo sprendimu taip pat gavo laikraštis „15 min“, kuris nėra pardavinėjamas, todėl PVM pasikeitimas neturėjo įtakos jo pardavimams.

Tai paaiškėjo trečiadienį ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui susitikus su Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų ir Periodinės spaudos leidėjų asociacijos nariais.

Susitikimo metu taip pat aptartos spaudos prenumeratos kaimo vietovėse problemos, tartasi dėl priemonių, kurios padėtų kaimo gyventojams tiek vietinę, tiek nacionalinę spaudą gauti į namus kiek galima palankesnėmis sąlygomis.

Premjeras pavedė sudaryti darbo grupę, kuri turėtų pateikti siūlymus, kad valstybės parama kitais metais atitektų būtent regioninei spaudai, o kaimo žmonės gautų laikraščius į namus kuo palankesnėmis sąlygomis.

Susitikime kalbėta ir apie prievolę kiekviename leidinyje nurodyti jo tiražą, o už nevykdymą turėtų būti numatyta atsakomybė.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *