Mar 1 2012 Pagalba regioninei spaudai

sapuda

Vyriausybės pasitarime sutarta palikti tokius pat Lietuvos pašto įkainius regioninei spaudai kaip ir pernai, po pasitarimo sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Dėl to valstybės valdoma įmonė patirs apie 15,2 mln. Lt nuostolių.

„Vyriausybės pasitarime yra apsitarta, kad bus tvirtinami 2011 m. įkainiai, tai reiškia, kad prenumeratos kaimiškose vietovėse įkainiai nedidėja, – dėsto ministras. – Tačiau tuo pačiu Vyriausybė protokoliniu sprendimu įsipareigos po pusmečio grįžti prie šito klausimo ir esant galimybei, matant, kaip vyksta biudžeto surinkimas, jeigu bus numatoma, didesnę kompensaciją skirti 2013 m. valstybės biudžete. Tada atsirastų galimybės patvirtinti 2010 m. įkainius, kurie buvo mažesni už 2011-ųjų.“

Pasak ministro, nuo šių metų sausio įsigaliojęs Pašto įstatymas numato, kad nuostoliai susidarę dėl leidinių prenumeratos kaimiškose vietovėse turi būti kompensuojami iš valstybės biudžeto, tačiau tam nėra numatyta „nei lito“.

„Kita vertus, man kyla klausimas, kodėl Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, kurio asignavimai nėra sumažinti, yra išlikę tokie pat kaip ir buvo 2011 m., pernai sugebėjo skirti 3 mln. Lt kompensacijoms regioninei spaudai, šiais metais jie tokių pinigų nebenumato, – sako ministras. – Tiktai iš įstatymo buvo išbraukta funkcija, kad jiems nebeprivaloma tai daryti, tačiau aš manau, kad Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas turėtų atsakingiau žiūrėti ir bent jau tokia pačia suma, 3 mln. Lt padėti regioninei žiniasklaidai išgyventi, ką jie darė ir 2011 metais.”

Jo skaičiavimais, didesnės nei pernai kompensacijos regioninei spaudai galėtų būti numatytos, jei 2013 m. biudžete joms būtų skirta apie 20 mln. Lt.

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles