May 27 2014 Žinių radijuje – pirmasis tarptautinis radijo-TV tiltas

zr

Pirmadienį Žinių radijo eteryje – pirmasis radijo-TV tiltas Vilnius-Kijevas. Šį tarptautinį projektą kartu įgyvendina Žinių radijas ir ukrainietiška televizija “112 Ukraina”.

“Gegužės 25-oji – rinkimų diena ne tik Lietuvoje ir Europoje, prezidentą rinko ir Ukraina. Būtent šių rinkimų rezultatų nekantriai laukė ne tik Ukrainos gyventojai, bet ir tarptautinė bendruomenė. Įvykis – neeilinis, tad ieškojome formos, kaip įdomiau Lietuvos žmonėms perteikti informaciją apie Ukrainoje vykusius rinkimus. Manome, kad pačių ukrainiečių dalyvavimas projekte padės ne tik perteikti sausą statistiką, bet ir padės atskleisti nuotaikas, kuriomis po rinkimų gyvena ši valstybė,” – pasakojo Žinių radijo vyriausioji redaktorė Laima Abromaitytė.

„Ukraina yra pati svarbiausia tarptautinė tema šiuo metu. Šiurpas eina stebint kaip grubiai ši valstybė silpninama, skaldoma ir naikinama. Įvykiai Ukrainoje verčia peržiūrėti net ir tolimiausių šalių tokių kaip Kanada ar neutralios Šveicarijos saugumo koncepcijas jau nekalbant apie Lietuvą, – sakė Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis, kuriam ir teko užduotis vesti šią laidą. – Laidoje vienu metu dalyvaus Lietuvos ir Ukrainos politikai, ekspertai. Klausytojai ir žiūrovai turės unikalią galimybę ne tik išgirsti karščiausius porinkiminius komentarus tiesiai iš pirmų lūpų, tiesiogiai iš Kijevo, bet svarbiausia geriau suprasti ar išrinktasis Ukrainos prezidentas sugebės sustabdyti blogėjančią situaciją Ukrainoje, sužinoti, ko imsis Europos sąjunga ir Vakarai, jei V.Putinas ir toliau nesiliaus skaldęs šią šalį,“ – pasakojo A.Perednis.

Projektas unikalus tuo, kad laidą vienu metu galės klausyti ir žiūrėti Lietuvos ir Ukrainos gyventojai. Laidą ves Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis ir „112 Ukraina“ žurnalistė Svetlana Orlovskaja.

Pirmadienį 17.00 val. transliuojamos laidos Lietuvoje bus galima klausytis Žinių radijo eteryje bei interneto svetainėje www.ziniuradijas.lt.

Šaltinis: https://www.delfi.lt/verslas/media/ziniu-radijuje-pirmasis-tarptautinis-radijo-tv-tiltas.d?id=64882521#ixzz32vFIS8UA

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles