Sep 29 2014 Rusija apribojo užsienio žiniasklaidą

rusijos-ziniasklaida-65963446

Rusijos parlamentas penktadienį priėmė įstatymą, pagal kurį užsienio piliečiai negalės valdyti daugiau nei 20 proc. kurios nors šalyje veikiančios žiniasklaidos priemonės akcijų, skelbia AP.

430 Valstybės Dūmos narių penktadienį pritarė įstatymui, du buvo prieš. Tai dar vienas Kremliaus žingsnis žiniasklaidos laisvės ribojimo link. Įstatymą turi patvirtinti Rusijos aukštesnieji parlamento rūmai ir prezidentas Vladimiras Putinas. Tačiau tai – tik formalumas.

Šiuo metu užsieniečių valdoma akcijų dalis yra ribojama tik Rusijos radijuje ir televizijoje, o užsieniečiai gali valdyti ne daugiau kaip 50 proc. šių žiniasklaidos priemonių akcijų.

Dauguma Rusijos žiniasklaidos priemonių priklauso valstybei arba ištikimiems oligarchams. Tuo tarpu užsienio piliečiams priklausantys žurnalai ir laikraščiai, tokie kaip „Vedomosti“ ar „Forbes“, šalyje pasižymi griežta kritika Kremliaus politikos atžvilgiu.

Parlamento nariai tvirtino, kad buvo būtina imtis griežtų priemonių prieš užsienio žiniasklaidą, kadangi šiuo metu prieš Rusiją vykdomas informacinis karas.

https://www.delfi.lt/verslas/media/rusija-apribojo-uzsienio-ziniasklaida.d?id=65963398#ixzz3Eh0MopH9

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles