Dec 30 2011 LRT kanalai tiesiogiai – telefone

LRT telefone Nokia N9

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija pirmieji Lietuvoje ir vieni pirmųjų pasaulyje žengia į mobiliąją erdvę ir čia pradeda siūlyti realaus laiko TV transliacijas. Parsisiuntus programėlę “LRT Grotuvas” iš „Nokia Parduotuvės“, LRT kanalus bus galima žiūrėti ir girdėti savo išmaniajame telefone. Programėlė kol kas pritaikyta tik „Nokia N9“ išmaniesiems telefonams, tačiau ateityje ji taps prieinama ir kitų telefonų naudotojams, skelbiama pranešime spaudai.

Sukūrusi galimybę matyti televizijos kanalus tiesiogiai telefone, LRT yra novatorė ne tik šalyje, bet ir pasauliniu mastu. „Radijo transliacijos išmaniajame telefone nėra didelė naujiena, tačiau iki šiol absoliuti dauguma televizijų siūlė tik galimybę matyti pavienius vaizdo įrašus. LRT viena pirmųjų pradeda siūlyti realaus laiko transliacijas į mobilųjį telefoną. Manau, kad tokiu žingsniu televizija atveria naują žiniasklaidos plėtros etapą ir diktuos naujas tendencijas rinkoje“, – įsitikinęs LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

„Pirmoji Lietuvoje tiesioginės TV transliacijos programėlė yra prieinama išskirtinai „Nokia N9“ telefonų naudotojams. Jie gali pirmieji pajusti mobiliosios televizijos teikiamus privalumus ir sekti mėgstamą LRT kanalą bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje – kavinėje, poilsiaudami gamtoje, slidinėdami kalnuose, kelionėje ar kitur, – sakė „Nokia“ produktų vadovas Dalius Nalivaika. – Prognozuočiau, kad programėlės populiarumas ypač išaugs per didžiuosius TV reginius, pavyzdžiui, „Eurovizijos“ dainų konkursą“.

Programėlę „LRT Grotuvas“ iš „Nokia Parduotuvės“ galima parsisiųsti nemokamai. Per ją galima tiesiogiai žiūrėti tris nacionalinės televizijos kanalus – LTV, LTV2 ir „LTV World“ bei klausytis trijų radijo kanalų – Lietuvos radijo, „Klasikos“ ir „Opus3”.

Anot D. Nalivaikos, išmaniųjų telefonų vaizdo atkūrimo galimybės ir duomenų perdavimo sparta mobiliojo ryšio tinklais jau pasiekė daugiau nei pakankamą lygį, kad mobiliajame telefone būtų galima matyti kokybišką vaizdą

Žiūrėti vaizdo transliacijas telefone pilnai pakanka 3G mobiliojo interneto ryšio, tačiau specialistai rekomenduoja, esant galimybei, prisijungti prie bevielio tinklo (Wi-Fi), mat viena minutė vaizdo transliacijos sunaudoja 3-5 megabaitus duomenų srauto. Užsienyje naudojantis bevieliu ryšiu LRT programas taip pat bus galima matyti nemokamai.

„LRT Grotuvas“ kol kas yra prieinamas tik naujųjų „Nokia N9“ išmaniųjų telefonų naudotojams. „Ilgainiui numatome ją pritaikyti ir kitoms mobiliosioms platformoms. Taip pat esame numatę tolimesnį programėlės plėtojimą, kurį įgyvendinę atversime naujų galimybių mobiliosios televizijos žiūrovams“, – žadėjo LRT generalinis direktorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *