Jul 1 2011 Komercinės televizijos triumfuoja?

cabel tv

Lietuviškoms komercinėms televizijoms pavyko įgyvendinti savo siekį susirinkti pinigų ne tik iš reklamos, bet ir iš kabelinių ar kitokių abonentinių televizijų operatorių. Tačiau nuo liepos 1 d. žiūrovai permainų dar nepajus. Operatoriai kanalams turės pradėti mokėti po pusmečio, tad abonentiniai mokesčiai už televiziją žiūrovams gali kilti nuo 2012-ųjų.
Ilgai buksavusios derybos tarp kanalų ir mokamos TV operatorių pagaliau įvyko, pasisekė pasiekti bent jau preliminarių susitarimų dėl to, kokiomis sąlygomis po liepos 1 d. operatoriai galės retransliuoti lietuviškas komercines TV programas.
Vaiva Žukienė, Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentė, pasakoja, kad derybos finišavo trečiadienį. Asociacija vienija 46 operatorius, turinčius apie 300 tūkst. mokamos TV abonentų.
Sutarčių sąlygų pašnekovė neatskleidžia. „Tačiau pagrindinė žinia, kad už lietuviškus kanalus mes turėsime mokėti, o tai reiškia, kad jie taps mokami ir mūsų abonentams. Vis dėlto pavyko pasiekti kompromisą` – mokesčiai atsiras ne nuo liepos 1 d., o nuo sausio 1 d.“, – dėsto V.Žukienė.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *