Aug 20 2011 Kabelinių TV paslaugos brangsta

TV-money

Kabelinių televizijų operatoriai brangina savo paslaugas. Paslaugos brangsta 1-5 Lt. Operatoriai teisinasi, kad taip priversti daryti dėl to, kad pasikeitus įstatymas lietuviški kanalai už savo produkcijos retransliacijas gali prašyti atlygio.
Penktadienį bendrovė „Teo LT” paskelbė, kad nuo rugsėjo 1 dienos paslaugos „Interaktyvioji Gala“ mėnesio mokestis bus 39,90 Lt, o „Skaitmeninė Gala“ kaina sieks 29,90 Lt per mėnesį.
Pasak bendrovės, kainos didėja ir „atsižvelgiant ir į didėjančias išmokas užsienio kanalams bei siekiant neatsisakyti populiariausių TV programų.”
Dar liepos pradžioje „C gates” kabelinės televizijos klientai gavo pranešimus, kad nuo rugsėjo pradžios brangsta paslaugos. „C gates” klientams mokestis didėja iki 25 Lt mėnesiui. Klientams Vilniuje, mokantiems 25 Lt/mėn., mokestis nesikeičia.
Terminuotas kabelinės analoginės televizijos teikimo sutartis turintiems „C gates” klientams abonentinis mokestis keisis tik pasibaigus sutarties terminui.
Primename, kad nuo liepos 1 dienos įsigaliojo Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kurios leidžia lietuviškiems kanalams prašyti atlygio už jų programų retransliaciją. Iki to laiko už lietuviškų kanalų retransliaciją nebuvo mokama.
Liepos pradžioje dėl paslaugų įkainių nesusitarus LNK ir kabelinės televizijos grupei „Init”, iš pastarosios analoginių paslaugų paketo buvo dingę LNK grupės kanalai. Konfliktuojančios pusės dėl įkainių susitarė po trijų savaičių.
„Kabelinių operatorių paslaugų kainų didėjimas negali būti siejamas su nuo liepos 1 d. pasikeitusiais įstatymas, kadangi iki 2012 metų visiems operatoriams LRTA narės TV3, LNK, BTV savo televizijų programas teikia nemokamai”, – tvirtina Lietuvos radijos ir televizijos asociacijos (LRTA) atstovas Andrius Romanovskis.
Lietuvoje skaitmeniniu formatu galima nemokamai matyti iki 14 kanalų.

Comments are closed.

SHARE THE ARTICLE:

Related Articles

    Jõesaar: state supports the voice of Kremlin leho-verk TV3 uus programmijuht Reklāmu skaits televīzijā turpina palielināties uefa-euro-2012-week-espn Jalgpall toob teleri ette uusi vaatajaid

    Ankstesni įrašaiBack up